Degusta Restaurant

Share a convivial moment with everyone in a joyful and harmonious way.

Client: TO.IT. SRL
Location: Avellino, Italy

Taste the food communicating all together in a convivial mood .

An every-day restaurant, a multifaceted place, the ideal place for couples, families, groups of friends, young and old people to get together in a convivial mood. The restaurant concept, is an attempt of Giovanni Mariconda to create a new restaurant concept, with a play / holistic area available for children. It’s a specific area and visible over the entire room and permeated through openings with variable geometry.

The open layout dining area of 200 m2 is divided into:

– a large kinder area settled in the front of the dining area, and composed by multi functional layers with various playing tools made of natural wood panels with vivid lemon yellow and white accent colors. The stairs lead to a wooden slide and a rope web bridge; a relax cushioned area among an opened cube and a climbing wall; a rocking sack, monkey bars on the ceiling and a big blackboard wall. The creative-play area and the sport-play area are connected by passages and holes in the wall so the kids can see their parents and, at the same time, be seen (by them).

– the dining area is organized by an open floor layout with modular suitable for all occasions.  A wide service wall with a side service counter, wine showcase built around the pillars. Floating cages with thin white a steel structure containing a composition of green plants vases simulates the forest while a small garden in pots accompanies the window sills. There’s a big convivial table that can contain up to 20 guests and perfectly represents the restaurant’s concept: share a convivial moment with everyone in a joyful and harmonious way.

All the furniture and fixed furnishing is made of birch plywood and solid fir wood combined with grey-black colored as blackboard, lava stone on the windowsills, a tall wine shelf with dark grey lacquered panels and grey porcelain stoneware tiles on the floor. All the supply ducts are left visible but hidden by the sound-absorbing panels, granting sound comfort.

CLIENT:
TO.IT. SRL
DESIGN:
Hikaru Mori, Maurizio Zito
CONSTRUCTION SUPERVISER:
Hikaru Mori, Maurizio Zito
COLLABORATORS:
Angela Abbruzzese
Iride Corbo
Enrico Prato
LOCATION:
Avellino, Italy
FOTO:
Peppe Maisto
PROJECT YEAR:
2016
GENERAL CONTRACTORS:
CNT Costruzioni srl
SUPPLIERS:
Falegnameria Davanzo srl

ARCHITECTURE:
Hikaru Mori